• Objetivo General

El objetivo de este proyecto es  construir  capacidades y mejorar las habilidades de los profesores de la UNALM para producir y diseminar el conocimiento a la academia, autoridades, consumidores e industria acerca de  las propiedades de los  alimentos nativos andinos y amazónicos y su uso en la  mejora de la nutrición y salud de la población del Perú.

 

  • Objetivos Espécificos
  1. Un entrenamiento especializado de un selecto grupo de profesores e investigadores (principalmente profesores de la UNALM) sobre curso especificos a ser conducidos en Finalandia y en Peru. El entrenamiento proveera a los profesores con la última informacion y desarrollo en el area de alimentos funcionales y promoción de la salud.
  2. Aplicación de nuevos métodos analíticos para la investigación y entrenamiento. Esta actividad incluirá introducción y aplicación de métodos analíticos modernos para la investigación en la UNALM en dos áreas.
    1. Compuestos bioactivos de alimentos nativos
    2. Probioticos y prebióticos
 

The objective of this capacity- building project is to improve the skills of UNALM’s academic staff to produce and disseminate new knowledge to academia, authorities, consumers and industry about properties of Andean and Amazonian native edible plants and their use in promotion of nutrition and health status of Peruvian people.

The approach will be based on two capacity-building activities:

  1.  Specialized training of a selected group of teachers and researchers (primarily UNALM staff members) on specific courses to be conducted both in Finland and Peru. The training will provide the trainees with the latest information and developments in the area of functional foods and promotion of health through nutrition. Both undergraduate and postgraduate students at UNALM will benefit from new courses which the trained teachers will create with up-to-date materials and knowledge.
  2. Application of new analytical methods for research and training. This activity will include introduction and application of modern analytical methods for research at UNALM in two areas: a) bioactive compounds of selected native edible plants and b) probiotics/prebiotics. To this end, two students/teachers enrolled in the UNALM doctoral programme for nutrition will be trained specifically on these methodologies, respectively, and will apply the learnt skills to carry out research on above topics.
 









 

Contacto: fial@lamolina.edu.pe; ritva@lamolina.edu.pe
Teléfono: Fax 349 57 64
Fuente de Información:Facultad de Industrias Alimentarias

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